GODØY KYSTMUSEUM, GISKE

Formidling

Steinalder undervisning. En dag ute ved sjøen nær skolen, leve på steinaldervis. Spikke med flintkniv, lage spyd og ha spydkonkurranse, brenne bål og lage pinnebrød (man hadde mel helt tilbake til steinalder) skyte pil og bue med meir. Kan være ute i 3 timer.

Bronsealder undervisning. 1 times (45 min) undervisning i klasserommet. Gjenstandar (kopier) funnet i Møre og Romsdal vises og vi prøver på å lage et smykke til kvar. Eller 2 timer ute m bl a støpning og andre aktiviteter som passer til perioden. Dette opplegget ligger på dks til andre i fylket.

Jernalder undervisning. Tilrettelagt for 4.klasse. 1 times besøk av museumspedagog på skolen og felles dag på Godøy Kystmuseum.

Vikingtid. 1 times undervisning om Vikingtida. Har med gjenstandar. Om ønskes kan vi være ute i 2 timer og den eine timen går til leik på Vikingtidsvis.

Maritim undervisning. Tilbod her på Godøy Kystmuseum, gå igjennom fiskeriutstillinga, sjå film om linefiske, sjå og høre om losens verksemd og lære knutar og knop. Koke fisk i tønne med gloheite steinar. Eller vi kan lage rep!

Krigshistorie. En skoletimes undervisning i krigsutstillingen på Godøy Kystmuseum.

Arkeologi På museet. Går gjennom utstillingen og følger et undervisningsopplegg på museet.

Kva gjer en arkeolog. Avdelingsleder og arkeolog Heidi Haugene kommer til museet og viser bildar (PP), utstyr og forteller om en arkeologs kvardag. Kva ser vi etter og hvordan finner vi fortidsminner under mark.

Alle skoleklasser er velkomne på rundtur med museumspedagog.

For mer informasjon ring +47 988 93 947 eller send mail til heidi@sunnmore.museum.no

MEIR OM GODØY KYSTMUSEUM, GISKE