FISKERIMUSEET, ÅLESUND

Utleie av "Storeggen av Ålesund"

Turpakker – introduksjonstilbud høsten 2017 og våren 2018

Storeggen av Aalesund er en replika av ei ålesundsk bankskøyte fra 1890-tallet. Fra 1861 drev bankskøytene fiske både langs kysten og på de rike fiskebankene lenger ute i havet. Disse moderne fiskeskøytene fikk stor betydning for byutviklingen i Ålesund. I dag er ingen av de originale bankskøytene bevart. «Storeggen av Ålesund» ble bygget i 2016 av Hardanger fartøyvernsenter og lokale båtbyggere på oppdrag av Stiftelsen Kjell Holm. Skøyta eies og drives som formidlingsfartøy av Fiskerimuseet/Stiftinga Sunnmøre Museum. Vi lanserer turpakker for bedrifter og privat personer og nedenfor kan du velge mellom tre kategorier.

Fisketur med bankskøyta «Storeggen av Ålesund»

Bli med på fisketur med det historiske fiskefartøyet «Storeggen av Ålesund».

Utstyr: Ta med varme klær og niste. Fiskeutstyr finnes om bord. Varighet: 3 timer Introduksjonspris for leie av båt kr. 6000,- (inntil 12 passasjerer) På- og avmønstring: Fiskerimuseet, Molovegen 10, Ålesund.

Seiltur med bankskøyta «Storeggen av Ålesund» - for landkrabber

Dette er en seiltur for deg som har seilt lite eller ingenting. Under kyndig veiledning blir du en del av mannskapet på den gaffelrigga seilbåten «Storeggen av Ålesund».

Seiltur med bankskøyta Storeggen av Ålesund» - for sjøulker

Dette er seilturen for deg som har seilt, men kanskje aldri på en ekte gaffelrigga fiskeskøyte. Under kyndig veiledning blir du en del av mannskapet. Utstyr: Ta med varme klær og niste. Sikkerhetsutstyr finnes om bord. Varighet: 3 timer. Introduksjonspris for leie av båt kr. 7000,- (inntil 12 passasjerer) På- og avmønstring: Fiskerimuseet, Molovegen 10, Ålesund

For mer informasjon eller leie kontakt museet på tlf. 70 16 48 42 eller postam@sunnmore.museum.no

Tid for leie beregnes t/r Fiskerimuseet (Molja) – men vi henter og bringer dere gjerne fra og til andre steder om det er ønskelig.

Vi tar også bestillinger for våren 2018.