YTSTE SKOTET, STORDAL

SLÅTTEKURS 9. - 11. AUGUST

I sommer arrangerer vi slåttekurs i idylliske omgivelser på Ytste Skotet i Stordal, en tradisjonsrik fjellhyllegård på den veiløse siden av Storfjorden. Her finnes enger som har hatt liten kontakt med moderne landbruk og som derfor inneholder noen spennende og sjeldne arter som er avhengige av den tradisjonelle driften.

 

Her vil du vil kunne oppleve en gård slik den så ut for 200 år siden og lære kunsten å svinge ljåen. Kursholder Mats Rosengren har holdt kurs i mange år og er kjent for et godt pedagogisk håndlag med ljåen. Han har også med seg utstyr nok slik at alle for låne en riktig innstilt ljå.

Prisen for kurset dekker tradisjonsrik og hjemmelaget mat under hele kurset. Båtskyss over fjorden. Lån av ljå og alt medfølgende utstyr. Det er også sengeplasser til alle i sovesal på stabburet, og du/dere vil få guidet tur på museumet.

I alt god kjennskap til ljå, orv og historie rundt disse, botanikk, blomstereng, oppsetting av hesje, og gården Ytste Skotet. Det er også tid til å bade i elva, rusle seg noen turer og nyte omgivelsene.

Priser for kost, losji, båtskyss og kurs
Voksne: 1000 kr
Barn: 250 kr
Student: 500 kr

Spørsmål og påmelding sendes til
postys@sunnmore.museum.no