bankskoyta-strek

Bygging av Bankskøyta

På oppdrag fra Stiftelsen Kjell Holm og Stiftinga Sunnmøre Museum bygger Hardanger Fartøyvernsenter en replika av ei sunnmørsk bankskøyte fra 1880 / 90-årene. Replikaen skal overleveres høsten 2015.

Bankskøyta bygges på Prestebrygga i Ålesund sentrum. Byggestedet er slik at du kan følge med og se denne fantastiske skuta bli til – enten ved selvsyn eller via webkamera.

ivarGODII grå

Aalesund- og Borgundberetninger

Ivar Gunnar Braaten, direktør for Stiftinga Sunnmøre Museum. Er født i 1956 og utdannet lektor med hovudfag i historie. Har tidligere vært ansatt blant annet ved Ålesund videregående skole og ved Aalesunds Museum. Er glad i å lese og ved første vårtegn tas motorsykkelen frem.

Om min blogg: Den har som ambisjon å være ei blanding av lokalhistoriske innsmett ispedd synsing og ei passende dose nostalgi - og vil bli oppdatert med ujevne mellomrom. Velbekomme!

Tone A_blogg grå

Urtedrops fra Sunnmøre Museum

Tone Anda, rådgiver/utstillingsansvarlig Stiftinga Sunnmøre Museum. Har utdanning i grafisk design og etnologi fra kunsthøgskole og universitet i Bergen og Oslo, og arbeider i SSM med utstillingsproduksjon og grafisk formgiving. Har lang fartstid ved ulike norske museer. Lundehundentusiast.

Om min blogg: Om urter, blomster, mat og historie m.m. Med utgangspunkt i urtehagen på Sunnmøre Museum - Hans Strøms hage.

Eldar Høidal grå

Eldars blogg

Eldar Høidal, historiker/forsker ved Norsk Møbelfaglig Senter. Er utdannet historiker fra Universitetet i Trondheim og er bosatt i møbelbygda Sykkylven. Eldar har vært ansatt ved Norsk Møbelfaglig Senter siden senteret ble startet i 1995. Han er gift og har tre voksne barn og ett barnebarn.

Om min blogg: Blogger om livet på musea i Stiftinga Sunnmøre Museum og de som jobber der. Pr i dag ligger bloggen på SSM sine egne hjemmesider.