HATTENS DAG

 
21/10, kl 11:00-17:00
AALESUNDS MUSEUM
Lørdag 21. oktober feirer vi Hattens dag i Ålesund. Aalesunds museum har gått sammen med Norske Modister og Hattedesignere og Sigrid Modes (nyetablert hattestudio i Ålesund) om å flytte dette årlige arrangementet fra Oslo til Ålesund. Vi får besøk av Norges og Nordens fremste modister og hattedesignere, vi skal se tilbake på og gjenskape «Hattebyen Ålesund» - og vi skal gå med hatt. Vi jobber fremdeles med programmet, men her er noe av det dere kan glede dere til:

PROGRAM HATTENS DAG – Lørdag 21. oktober, 11 – 17, AVHOLDSHJEMMET, Korsegata 6

HATTEDESIGNERNE STILLER UT SINE HATTER. Det eksklusive miljøet av hattedesignere i Norden /Norge er samlet i Ålesund. I denne pop-up utstillingen viser de frem noen av sine arbeider, i tillegg til fiskeskinnshatter laget under kurset (se under) med Jane Fryers. http://www.janefryers.co.uk/index.htm

FOREDRAG OM HATTENS HISTORIE

KAFE med HATT. I kafeen stiller vi ut hatter i alle fasonger og farger. Vi inviterer vårt hatteglade publikum til å låne ut hatter til utstillingen.

Ta kontakt med ingvil@sunnmore.museum.no

HATTESTUDIO FOR BARN. Med masse spennende materialer og tekstiler, og med veiledning fra profesjonelle hattedesignere inviterer vi en ny generasjon hatteelskere til å lage egne hatter.

UTSTILLING "HATTEBYEN ÅLESUND". Ålesund gikk en gang for å være en skikkelig hatteby. Når man studerer gamle foto , skjønner man hvorfor. Hatten har vært et veldig viktig plagg, for kvinner og menn, for små og store, for fattig og for rik. I utstillingen bruker vi hatteblikket og utforsker dette spennende fenomenet.  

 

KURS OG MEET UP FOR PROFESJONELLE HATTEDESIGNERE 16. - 20. oktober: Den britiske hattedesigneren Jane Fryers Holder kurs i hattetilvirkning av fiskeskinn. Sted: Foredragssalen, Aalesunds museum. Påmelding og informasjon: stine.rudi@mail.com