Den Store Familiedagen i Molovegen

29/9, kl 12:00-15:30
FISKERIMUSEET
Søndag 29. september under Høstscena er det Den Store Familidagen i Moloveien, og Fiskerimuseet er med på å lage liv og aktivitet. Museet er åpent frå 12:00-16:00, vil vi ha kafè med salg av ferske gode boller, kaffe og brus. Vil du ha en slurk tran men du ser deg om inne i en ekte tranfabrikk kan du få det også.

PROGRAMINNHOLD

Alle arrangement vises to ganger, slik at det er mulig å få med seg alt en gang, hvis man planlegger for det. NB! Plassbegrensning. Møt opp litt i forkant for å sikre deg plass.

12:10 – 12:50 og 14:10 – 14:50 FORTELLINGER FRA GAMLE DAGER OM BORD I BANKSKØYTA STOREGGEN Ombord i Storeggen blir det aktiviteter og fortellerstund. Er du modig nok til å klatre til topps i stormasta (med sikring og klatresele)? Vi heiser seil, skrubber dekk og drar opp vann med pøsen. Du får rett og slett prøve kva som krevdes for å være mannskap om bord i slike båtar på 1890-talet. Etter arbeidet på dekk beveger vi oss under dekk for kvile, ein liten smakebit av provianten og fortellerstund. I fortellerstunda møter du ein frå mannskapet som fortel om livet om bord, og på havet. Ja, korleis søv ein eigentleg om bord i ei Bankskøyte? Kom, bli med og finn ut av det saman med mannskapet!

Kl 12.30 – 13:00 og 13:30 – 14:00 KULTURLAB I ANDRE ETASJE PÅ FISKERIMUSEET Scenekunstner Eldrid Schrøder Kvalvik og musiker Lena Nymark inviterer barna til å forske på ulike kunstuttrykk i deres kunstnerlab. Her settes sanser, fantasi og kreativitet i gang i et rom der selve utforskningen er en kunstnerisk opplevelse.

Kl 13:00 – 13:30 og 15:00 – 15:30 FAMILIEKONSERT PÅ TEATERFABRIKKEN Familiekonsert med Inger Bakke med gode venner, som byr på en tur heilt på jordet! Knut Ivar er bonde og trekkspelar frå Vaksvika og Ingunn på fele kjem dragande frå fruktbygda Norddalen. Inger har ikkje mykje å stille opp med her, oppvaksen på Moa som ho er, men ho har no skaffa seg ein gris om ikkje anna. Desse tre skal dra i gang både velklang og ulyd. Historier om gjødelspreiing ute av kontroll og gris på rømmen. Dei kjem med kjende og kjære viser i ny innpakning og plass til allsang blir det også. Salg av kaffe, brus og sveler.

TOMBOLA På Trankokeriet blir det tombola, med morsomme premier.