HATTEBYEN ÅLESUND

Fotoutstillinga "Hattebyen Ålesund" er ein del av arrangementet Hattens dag, 21. oktober. Ein gong var Ålesund ein skikkeleg hatteby. Kvinner, menn og barn gjekk til modisten og hattemakaren for å skaffe det siste innan internasjonal hattemote. Utover 40-talet la stadig fleire hatten på hylla. Og der endte også mykje av handverket og kunnskapen om å bere hatt. Hatt er mote, men også mykje meir. Hatten skjuler, markerer, forskjønner og provoserer - og han er tilbake i Ålesund.

Utstillinga består av eldre foto frå Aalesunds museum sitt arkiv og heilt nye foto av ålesundsbaserte Sigrid Modes sine kreasjonar. Bileta er tatt i samarbeid med fotograf Aida I. Kjerstad Urkedal. Utstillinga er laga av  Aalesunds museum og Sigrid Modes

Takk til: Stiftelsen Kjell Holm Nordisk kulturfond Arv Design Guy Morse-Brown Atlantic Leather Scandic Scandinavie Piano Bar, Cafe & Gallery

Opningstider på "Ta det Piano Art cafe & Gallery"

Tirsdag 18:00 - 01:00